Adembenemend Patagonie
Blijf op de hoogte en volg melanie
28 Februari 2018 | Chili, Villa Cerro Castillo
Niet alleen bovenaan de berg is het koud, maar ook de nachten in tent blijven behoorlijk koud. Gelukkig niet meer onder 0 zoals de eerste paar nachten, maar koud blijft het wel. Hoe zonniger de dagen hoe helderder de nachten en dat betekent thermo ondergoed aan en diep in de slaapzak liggen.
Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar het wildkamperen is echt super gaaf. We hebben geslapen op de mooiste en stilste plekjes, ok soms wel met nachtelijk bezoek van een stel grazende koeien maarja dat is slapen in en met de natoer he.
Ook Wouter is helemaal in zn element met het kampvuur maken en zo wordt ook zijn verjaardag gevierd met bier bij het kampvuur, wat wil je nog meer!
Tijdens het rijden van de route kom je alleen maar kleine dorpjes tegen, met veelal alleen houdbare producten die je daar in de mini mercados kan kopen. Geen culinaire maaltijden dus tijdens het kamperen. Wat meer zuidelijk komen we aan bij een wat grotere stad Coyhaique. Tijd om boodschappen in te slaan en een gezellig terasje te pakken, want ook dat kom je op de rest van de route weinig tot niet tegen.
Hoe zuidelijker hoe meer koude harde wind er staat. In Puerto Rio Tranquilo een plaatsje gelegen aan het op een na grootste meer van Zuid-Amerika, lake General Carrera, waait het helemaal hard, maar toch houdt het ons niet tegen een bootje te pakken naar de Marble caves. De touristische trekpleister van het plaatsje. Door de harde wind zijn de golven op het meer vrij hoog en dit maakt de tocht in het bootje erg avontuurlijk. Met hoge snelheid knallen we over de golven. De Marble caves waren interessant, maar de boottocht zelf deed het hem!
Na drie weken rijden door modder en stoffige gravel wegen is onze buddy onherkenbaar geworden en is bedekt met een dikke laag stof en modder. Ook de binnenkant is na drie weken leven in en uit de auto meer een soort rommelhok geworden. Maar wat maakt het uit schoonmaken en opruimen komt later wel onze buddy rijdt nog steeds prima en is inmiddels gewend aan de slechte wegen.
Ondanks dat we op ons wagentje kunnen vertrouwen doen we dit minder met de ferries, omdat dit op de heen weg ook allemaal meer tijd heeft gekost als gepland moeten we hier nu maar ruim de tijd voor nemen.
De tijd gaat snel en de auto moet op 28 februari alweer terug zijn in Puerto Montt. We besluiten het laatste stuk naar Villa O'higgens te skippen en vanuit Puerto Rio Tranquilo terug te rijden. Al terug rijdend kunnen we nogmaals genieten van de mooie landschappen, dit verveelt nooit! Uiteindelijk verloopt het met de ferry tochten soepeler als gedacht dus dit geeft nog wat meer rust met het laatste stukje naar Puerto Montt.
We nemen afscheid van onze buddy en na een kleine wasbeurt leveren we hem weer een soort van schoon in (drie weken modder was je er niet zomaar even af!)
Met nog 1 week Chili hebben we ons 2 nachten luxe gegund in een heerlijk hotel even bijkomen van het kamperen in de wildernis. We hebben besloten toch nog niet helemaal klaar te zijn met het kamperen en hebben vanaf morgen voor de laatste 4 dagen een nieuwe buddy gehuurd om nog een stuk door het lake district te rijden boven Puerto Montt. We zijn benieuwd of ook dit stukje van Chili net zo adembenemend mooi zal zijn!
28 Februari 2018 - 23:15
Ank:
Allemachtig,wat leuk geschreven,zo levendig dat ik mijzelf er zie staan,rijden en varen. Wat een leuke reis en wat een avontuur. Moest denken aan die strip met de groene vallei -
28 Februari 2018 - 23:16
Ank:
01 Maart 2018 - 09:48
Julia :
Wauw mel, wat een verhaal en wat een jaloers makend avondtuur. Klinkt echt als ultieme vrijheid ! -
01 Maart 2018 - 17:38
Rita Van Veen:
Wat een leuk en levendig verslag!Jullie maken wel, wat mee in jullie Kia.Geniet er nog lekker van Het kamperen en wandelen ,dat je dat zo leuk vind,had ik nooit van je verwacht Mel.Nou geniet nog lekker
Dikke kus Mam -
02 Maart 2018 - 11:54
Joost:
Prachtig verhaal en goed om te lezen dat het goed gaat...ga verder met
genieten!!! -
07 Maart 2018 - 18:01
Ellis Kuijper:
Hoi Melanie en Wouter,
Leuk om jullie spannende avonturen mee te beleven. Geniet ervan !!
Melanie van harte gefeliciteerd met je verjaardag